Política 22/01/2019

Els comuns registren una proposició de llei per apujar l'impost hipotecari als bancs

Volen "pressionar ERC" pel model fiscal: "A veure si estan més a prop d'Artadi o de nosaltres"

Europa Press
1 min
El vicepresident, Pere Aragonès, va encapçalar ahir la reunió de l’executiu amb els diputats dels comuns David Cid i Jéssica Albiach.

BarcelonaEls comuns han registrat aquest dimarts una proposició de llei amb la qual volen fixar en un 2% l'impost hipotecari, després que el decret del govern espanyol dicti ara que l'han de pagar les entitats bancàries. Segons 'La Vanguardia', amb el nou gravamen la Generalitat recaptaria 76 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text acusa les entitats bancàries de ser "en part causants de la crisi financera" i assegura que han estat "les principals beneficiàries de les mesures implementades per superar la crisi, mentre la ciutadania ha patit una degradació rellevant de les seves vides". Per aquest motiu, asseguren els comuns, la mesura, que "només afectaria" els bancs, seria de "justícia", ja que "tradueix la necessària responsabilitat corporativa de la banca amb aportacions concretes a la societat i que tindrà efectes mínims sobre els seus resultats empresarials". A més, l'escrit recorda que les entitats van tancar el 2018 amb beneficis de 8.600 milions, que significa un creixement de l'11% respecte a l'any anterior.

Els comuns han mantingut negociacions en els últims mesos amb la conselleria d'Economia, liderada per Pere Aragonès. Amb aquesta legislativa els comuns volen "pressionar ERC" i treure a la llum quin és el seu posicionament respecte al model fiscal en general. "A veure si estan més a prop d'Elsa Artadi (JxCat) o de nosaltres", diuen les fonts consultades per Europa Press.

stats