Política 24/11/2014

Concentració de l'ANC a la plaça Sant Jaume per reclamar "unitat" als partits i demanar "eleccions ja"

"Ni un pas enrere" i "Partits, és hora de país" són alguns dels lemes que es llegien a les pancartes de la concentració, convocada per protestar contra la querella a Mas, Ortega i Rigau

Laia Vicens
1 min
Protesta de l'ANC a la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra la querella a Artur Mas / PERE VIRGILI

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet aquest dilluns al vespre la plaça Sant Jaume de Barcelona una concentració per protestar per la querella de la Fiscalia contra els responsables del 9-N. A les pancartes desplegades s'hi llegia lemes com "Plebiscitàries ja", "Ni un pas enrere" o "Partits, és hora de país". "Eleccions ja" i "Tots som culpables, tots som 9-N" han estat els eslògans més corejats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una altra pancarta apareixia el lema "Full de ruta únic". Enric Garcia, membre del secretariat de l'ANC, ha afirmat que "tots volem la màxima unitat" i, si això passés per "una única llista, millor". De tota manera, l'ANC ha obert un debat a les seves agrupacions sobre si cal mantenir l'aposta per propiciar una candidatura unitària de l'independentisme. Aquest dissabte l'ANC definirà públicament la seva postura. Garcia ha subratllat que la concentració tenia dos objectius: reclamar eleccions "aviat" i expressar "solidaritat" cap a Mas, Ortega i Rigau.

Posteriorment s'ha donat lectura a un manifest en què es reclamava "la immediata convocatòria d'eleccions i l'elaboració d'un full de ruta unitari". "Li volem demanar des d'ara mateix, a Mas i a la resta de partits que participen en aquest procés, unitat. És la unitat la que ens ha fet arribar fins aquí i serà la unitat la que ens farà culminar amb èxit la construcció del nou estat català".

stats