DEBAT D'INVESTIDURA
Política 23/12/2010

Mas: "No cal que imitem mil·limètricament el concert basc"

El líder de CiU i pròxim president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat que el pacte fiscal que reivindica "no cal que imiti mil·limètricament el concert econòmic basc". Diu que és conscient que la legislatura no serà "tranquil·la", però que aspira que sigui "serena". El líder d'ERC, Joan Puigcercós, l'ha avisat que Madrid no deixarà que la legislatura sigui serena

Marc Colomer
1 min

BarcelonaEn la seva resposta a la intervenció de Joan Puigcercós al debat d'investidura, Mas ha assegurat ara que és un error parlar de concert econòmic perquè evoca el model basc. La fórmula que reivindica és el pacte fiscal, que "ha d'estar inspirat en la línia que la Generalitat sigui qui recapti tots els impostos de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No cal que imitem mil·limètricament el concert basc", ha asseverat, i ha afegit que, fins i tot en cas d'aconseguir el concert, la quota que caldria pagar a l'Estat seria fruit d'una negociació bilateral. "Ja hi arribarem, a aquest punt, si és que hi arribem", ha afegit.

També, després que Puigcercós insistís en la necessitat d'una comissió parlamentària per veure com s'ha d'afrontar la demanda del pacte fiscal, ha demanat a Puigcercós que deixi "marge al Govern per veure com es relaciona en aquest nou escenari". "Ara és el moment del què i no del com".

Legislatura serena

Ha replicat que el plantejament del concert en campanya no ha estat un simple "esquer" electoral. "Si haguéssim volgut una legislatura tranquil·la hauríem posat això al programa?", ha afegit Mas, que ha reclamat, això sí, "serenitat. "Si es tracta de parlar de diners amb l'Estat espanyol, no serà tranquil·la", la legislatura, ha conclòs.

Joan Puigcercós li ha advertit que trobarà Espanya tancada en banda quan es plantegi el concert, perquè és "posar de cap per avall l'Estat espanyol", que es nodreix de l'actual model fiscal.

stats