Política 09/11/2013

Díaz vol que el PSOE i el PSC facin pinya en la defensa de la unitat d'Espanya

La presidenta d'Andalusia adverteix als socialistes que no poden crear "desconcert" sobre el model d'estat

M. Eugènia Quetglas
1 min

Madrid"Tot el meu afecte i suport als meus companys del PSC. Us necessitem per a aquest projecte que representem els socialistes". Amb aquestes paraules la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ha introduït el debat territorial i les relacions entre els dos partits socialistes, només començar la conferència política. Llimades les diferències amb el PSC, els ha demanat fer pinya en la defensa de la unitat d'Espanya, en la reivindicació "d'un projecte comú basat en la convivència i la comprensió mútua".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent andalusa rebutja les ambigüitats. No vol que els ciutadans es "desconcertin". Vol que quan mirin els socialistes vegin un partit que "defensa Espanya i la seva unitat". "No ens podem permetre que el PSOE crei desconcert. Junts som més", ha proclamat davant l'aplaudiment de tot l'auditori.

Díaz, convertida en l'estrella de la conferència política, no només ha demanat un PSOE clar en la defensa d'Espanya sinó que ha aprofitat per tornar a reclamar autocrítica per les coses que no es van fer bé en el passat. La socialista andalusa creu que s'ha d'aprofitar aquest cap de setmana per "construir un projecte transformador". "Venim amb la responsabilitat de tornar a recuperar la credibilitat i retornar l'esperança als espanyols", ha pronosticat amb to crític.

PRIMÀRIES

Díaz ha aparcat clarament el debat sobre la successió d'Alfredo Pérez Rubalcaba quan ha advertit als socialistes que la conferència política ha de servir "per parlar del que interessa als ciutadans i no pensar en altres coses". La presidenta d'Andalusia ha augurat que si aconsegueixen posar "els interessos dels ciutadans per davant dels interessos del partit" el conclave "sortirà be".

stats