Política 21/05/2015

El conflicte a la promotora de la Fira d'Abril acaba amb denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona

La Fundació FECAC exigeix una indemnització de 900.000 euros a l'empresa Barcelona Serveis Municipals per haver "finiquitat sense cap tipus d'avís previ" el contracte per organitzar la fira per cedir-ne l'organització a l'Associació FECAC

M.colomer
2 min
Fira d’Abril de Barcelona: ‘Keep calm, ponte peineta’

BarcelonaEl conflicte intern entre la Fundació FECAC i l'Associació FECAC ha acabat esquitxant l'Ajuntament de Barcelona. La Fundació de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha denunciat l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (BSM) per haver "'finiquitat' sense cap tipus d'avís previ" el contracte que tenien signat per organitzar la Fira d'Abril catalana per cedir-ne l'organització a l'Associació FECAC, que dirigeixen els que consideren que són els hereus de l'expresident Francisco García Prieto, imputat per desviar suposadament 1,7 milions d'euros de guanys de la Fira i 600.000 euros de subvencions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat en un comunicat la Fundació FECAC -on s'atrinxeren els dirigents que van promoure la denúncia per les irregularitats de García Prieto-, BSM va rescindir-los el contracte que tenien signat per organitzar ells la Fira d'Abril del Fòrum fent "abús de dret". "Aquesta decisó la va prendre de forma unilateral l'Ajuntament de Barcelona", que ha apostat aquest any per donar l'organització de la Fira d'Abril a l'Associació FECAC, dirigida pel que els crítics consideren que és l'hereu de García Prieto, Daniel Salinero. Afirmen que han presentat la denúncia un cop acabada la Fira d'Abril per no perjudicar-ne la imatge. El 2014 la van organitzar conjuntament, malgrat la tensió evident, la Fundació i l'Associació FECAC.

Un negoci sota sospita

Les suposades irregularitats de Francisco García Prieto al capdavant de l'entitat organitzadora de la Fira d'Abril catalana han acabat sota investigació judicial. El jutge va imputar l'expresident de la FECAC el mes de març per haver desviat en quatre anys més de 2 milions d'euros, mots provinents de subvencions públiques. Van ser precisament els exdirigents de l'Associació FECAC i ara dirigents de la Fundació que porta el mateix nom que van denunciar les suposades irregularitats de García Prieto. Un nou capítol d'un culebrot que ve de lluny i que no fa més que complicar-se a cada nou episodi.

stats