Política 04/06/2013

El Congrés deixa de subvencionar les begudes alcohòliques d'alta graduació

El gintònic costa 3,45 euros, segons el contracte amb l'adjudicatari. Grups com IU o ERC i nombrosos usuaris a Twitter es van queixar dels preus

Efe
2 min
El president del Congrés, Jesús Posada, amb Celia Villalobos

MadridEl Congrés deixarà de subvencionar les begudes alcohòliques. Després de la polèmica quan van transcendir els preus en el concurs per adjudicar el servei, la mesa ha decidit aquest dimarts, a proposta del president del Congrés, Jesús Posada, excloure de la llista de preus taxats de les cafeteries de la cambra baixa les begudes alcohòliques d'alta graduació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El gintònic tindrà el preu que a l'adjudicatari li sembli convenient", ha avançat Posada als passadissos del Congrés després de deixar clar que sempre s'ha actuat "amb bona intenció", tot i que ell és el màxim responsable del que ha passat.

La setmana passada, partits com IU i ERC van presentar un escrit a la mesa del congrés perquè reconsiderés els preus de les begudes alcohòliques d'alta graduació que se serveixen en les cafeteries de la cambra en entendre que "no és justificable" que se subvencionin els destil·lats.

Després d'informar de la rectificació la junta de portaveus, Posada ha assegurat que les cafeteries de la cambra compleixen una tasca "social", ja que no només les fan servir diputats, sinó també funcionaris, treballadors dels grups parlamentaris, policies, periodistes i visitants.

Amb tot, i atenent nombroses peticions rebudes en els últims dies, ha decidit rectificar el plec de condicions del contracte i deixar fora de la llista de preus taxats les begudes espirituoses.

"Vaig dir que em semblava que es treien les coses de polleguera, i ho segueixo pensant, però si cal canviar una cosa, es canvia", ha admès Posada, que ha assegurat que comparteix les paraules del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre que aquest "sisme submarí" neix de la desafecció que senten els ciutadans cap als polítics.

El president del Congrés ha recordat que les condicions del nou contracte, que també es van aprovar per unanimitat de la mesa, mantenien els "mateixos paràmetres" d'anteriors concursos vigents des del 2005.

Posada ha destacat que no és "fàcil" trobar candidats per a aquest contracte de restauració, que presta un servei "complex" durant moltes hores al dia i manté uns 60 llocs de treball.

"Defenso que es va actuar amb bona intenció, però cal canviar perquè no hi ha altre remei", ha afegit el president del Congrés, que ha reconegut que potser no és "lògic" que hi hagués preus taxats en les begudes alcohòliques d'alta graduació, igual que al menú del dia o l'esmorzar.

Segons el nou contracte de restauració, que entrarà en vigor a finals d'any i que amb prou feines suposa cap variació respecte als preus actuals, el cafè costarà 85 cèntims, mentre que el menú del dia a l'autoservei −dos plats i postres− valdrà 9 euros.

Un gintònic de ginebra, abans de ser exclòs, costava 3,45 euros.

stats