CONGRÉS CDC
Política 25/03/2012

CDC crea un òrgan de direcció per intentar solucionar les discrepàncies amb UDC a l'hora de fer llistes municipals

La ponència d'organització incorpora criteris per decidir quin és el candidat en cas de conflicte

Acn
1 min

BarcelonaEls delegats reunits a Reus en el congrés de CDC han decidit crear un òrgan de direcció per intentar solucionar les discrepàncies amb UDC a l'hora de fer les llistes locals. Es tracta d'una comissió que serà nacional i mixta que es crearà el juliol del 2013. Això és el que figura en la ponència d'organització després dels treballs dels últims dies en el conclau convergent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

S'incorporaran uns criteris per decidir quin és el candidat en cas de conflicte entre els dos socis de federació: haver guanyat les anteriors eleccions municipals donarà dret a tornar-se a presentar, i també si no s'ha guanyat però s'ha demostrat una evolució suficient com per pensar que es podria vèncer.Si abans dirimien aquest tipus de problemes els secretaris de política municipals dels dos partits, el que ha fet ara la ponència d'organització de CDC és formalitzar un òrgan de direcció per aquest tipus de situacions. Si després del treball de la comissió encara continua el conflicte, s'anirà a assemblea conjunta on es reuniran tots els militants locals i votaran a favor d'un o altre candidat.

En les passades eleccions municipals hi va haver uns 30 conflictes d'aquest tipus, tot i que es va arribar a assemblea en comptades ocasions, entre elles Roses. El Consell Nacional haurà d'aprovar aquesta proposta abans que ho faci el Comitè Executiu Nacional de la Federació.

stats