Política 30/08/2019

El PSOE reitera el seu 'no' a l'última oferta d'Unides Podem: "Els trens passen"

Celaá retreu a l'oposició la falta de crítiques constructives en el debat de l''Open Arms'

Laia Forès
2 min
La portaveu del govern espanyol i ministra d'Educació, Isabel Celaá.

MadridEl PSOE no cedeix terreny. Els dies passen i la seva negativa a un govern de coalició amb Unides Podem és rotund. "Els trens passen", ha advertit al partit de Pablo Iglesias la ministra portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá. "El que no podem fer és tornar al passat", ha insistit durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots els càrrecs socialistes porten dies repetint el mateix missatge: el PSOE només està obert a negociar el document amb 300 propostes que dimarts presentarà Pedro Sánchez en un acte públic. El document, ha dit Celaá, "és susceptible de rebre modificacions", però pactar un programa de govern és l'única fórmula que preveu el PSOE.

La portaveu en funcions ha lamentat les dures crítiques dels partits de l'oposició aquest dijous durant el debat al Congrés de la crisi de l''Open Arms' i ha retret a les formacions la falta de crítiques constructives. "Quan estàs constantment recriminant, el que fas és perdre la legitimitat de la crítica política, que és desitjable", ha dit. Celaá ha subratllat que ahir "hauria estat molt positiu i benvinguda la crítica política de les coses que falten, més que no pas una recriminació constant".

Protegir-se dels drons

D'altra banda, el consell de ministres ha donat llum verda a diferents projectes. Les infraestructures i institucions sensibles de l'Estat estaran més ben protegides a partir d'ara. El govern espanyol en funcions ha contractat un sistema de vigilància per protegir-se dels drons que volen sense permís, un fenomen en augment.

La ministra portaveu del govern espanyol en funcions ha explicat que el sistema de vigilància tindrà un cost de 290.000 euros. Només entre el 7 i el 16 de juny es van detectar a Madrid 117 vols il·legals. "Els drons poden suposar una amenaça per a la seguretat pública", ha dit Celaá. El govern de Pedro Sánchez també ha aprovat ajudes a la investigació i el desenvolupament per valor de 622 milions d'euros.

stats