El govern espanyol aprova avui el decret de la negociació col·lectiva i prorrogar la presència a Líbia

L'esborrany de la reforma de la negociació col·lectiva fixa entre 12 i 18 mesos el termini que tenen la patronal i els sindicats per negociar un nou conveni

L'executiu de Zapatero ha decidit tirar endavant el decret de reforma de la negociació col·lectiva davant la impossibilitat de consens entre les parts implicades, empresaris i sindicats, en aquesta matèria. L'esborrany de la reforma de la negociació col·lectiva fixa entre 12 i 18 mesos el termini que tenen la patronal i els sindicats per negociar un nou conveni. Passat aquest període, les parts s'hauran de sotmetre a un arbitratge, que seria vinculant, per evitar que els jutjats socials hagin de resoldre tants conflictes.

Per la seva banda, la ministra de Defensa, Carme Chacón, té previst presentar al consell de ministres una pròrroga indefinida de la contribució a les operacions de l'OTAN a Líbia. Actualment Espanya manté dins de l'operació quatre caces bombarders F-18 i dos avions de proveïment en vol per garantir la zona d'exclusió aèria, ubicats a la base italiana de Decimonannu (Sardenya).

Per a l'aplicació de l'embargament d'armes decretat per l'ONU sobre Líbia, Espanya té desplegats a la Mediterrània la fragata Méndez Núñez, el submarí Mistral i un avió de vigilància marítima.