Política 29/05/2015

Rajoy ja ha parlat amb Sánchez i Rivera després del 24-M, però no amb Iglesias

Es tracta d'una "primera presa de contacte", ha explicat Sáenz de Santamaría

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en l'acte en què han signat el pacte antijihadisme / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha mantingut una "primera presa de contacte" amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera. Així ho ha explicat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. No ho ha fet, però, amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, per debatre el panorama polític que obren els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques del passat diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy també ha parlat amb els seus barons territorials, tot i que Sáenz de Santamaría o ha volgut valorar el malestar que han expressat alguns d'ells pel rumb des de la direcció del partit després de perdre fins a 2,5 milions de vots el 24-M.

De moment, els contactes del president del govern espanyol amb Sánchez i Rivera han estat preliminars. "Es continuarà amb les converses", ha assenyalat Sáenz de Santamaría, si bé no ha precisat si hi haurà reunions formals a la Moncloa.

Preguntada sobre si el govern espanyol ha fet un anàlisi dels resultats, la vicepresidenta espanyola ha instat a "reflexionar", però ha recordat que per a qualsevol canvi de pes és "competència exclusiva del president del govern espanyol". "Per part del consell de ministres, la nostra tasca és reforçar totes les polítiques que permetin accelerar la recuperació i que aquesta arribi als ciutadans", ha dit. En aquest sentit i davant de les crítiques d'alguns barons, ha aconsellat que "la serenitat a l'hora d'abordar reflexions és molt bona consellera" i ha demanat "prudència".

stats