POLÍTICA
Política 07/03/2014

El govern espanyol reitera que no permetrà que es qüestioni la sobirania de tots els espanyols

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría replica al president de la Generalitat que el diàleg no anirà més enllà dels marcs de la Constitució tal com l'interpreten els principals partits espanyols

Ara
1 min

MadridLa sobirania del conjunt dels ciutadans espanyols és innegociable. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tornat a advertir aquest divendres que no té cap intenció de negociar sobre la consulta d'autodeterminació perquè "no està dins la capacitat de decisió" del govern, sinó que "és competència del conjunt del poble espanyol". Ha respost així al president de la Generalitat, que en una entrevista a RAC1 ha considerat que un diàleg amb l'Estat que exclogui la possibilitat de plantejar la consulta seria un "diàleg de zombis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mas coneix perfectament la posició del govern espanyol i en particular del seu president sobre la convocatòria d'aquest referèndum", ha afirmat en roda de premsa després de la reunió del consell de ministres. Santamaría ha defensat que el govern de Rajoy "sempre" està disposat al diàleg, això sí, excloent la consulta, que és precisament del que vol parlar la Generalitat.

Segons ella, sobre la consulta que planteja la Generalitat no pot pronunciar-s'hi ningú més que no sigui el "conjunt del poble espanyol", que és el "propietari de la sobirania".

Per feina

Sáenz de Santamaría ha assegurat que "hi ha molts temes molt vius dels quals depèn la vida de molta gent" a Catalunya que sí que podrien formar part d'un diàleg eventual, com és el cas de l'atur i el creixement econòmic. "Hauríem de treballar en positiu per una cosa clau per a Catalunya i el conjunt d'Espanya" com és la recuperació econòmica, ha insistit Santamaría.

stats