Política 19/07/2015

El consell nacional de CDC aprova per aclamació l'acord amb ERC i les entitats per anar junts el 27-S

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat l'encarregat de donar els detalls de l'entesa a porta tancada

Oriol March
1 min
Els dirigents de Convergència, durant el consell nacional d'aquest diumenge / PERE VIRGILI

BarcelonaEl consell nacional de CDC ha ratificat aquest diumenge al matí per aclamació l'acord amb ERC, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per concórrer junts a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Aquesta decisió arriba després que dimarts la direcció de Convergència donés llum verda a l'entesa cuinada en dues cimeres al Palau de la Generalitat a principis de setmana. Crits a favor de la independència han servit per tancar el consell nacional previ a la convenció que CDC celebra aquest diumenge al Palau de Congressos de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat l'encarregat de donar els detalls de l'acord que ha propiciat una llista encapçalada per Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals i que també integren el propi Mas i el president d'ERC, Oriol Junqueras, en els llocs quatre i cinc de la candidatura. El líder de CDC serà president en cas que la llista del sí s'imposi a les urnes, i hi haurà una vicepresidència per als republicans que podria ser ocupada pel mateix Junqueras.

La presidència del Parlament seria per a ERC, que també obtindria el lloc de portaveu del grup parlamentari que surti de les urnes i que estaria presidit per un membre de CDC. Si es compleixen les previsions, l'acord es presentarà demà dilluns al Parlament amb un programa detallat sobre com arribar a la independència. El termini màxim fixat és de 18 mesos, però es poden escurçar en cas que es donin les condicions adequades.

stats