PLE DEL PARLAMENT
Política 09/05/2012

Mas: "El camí de la Hisenda pròpia és clar i irrenunciable”

El president de la Generalitat recorda que, sigui quin sigui l'escenari, els partits catalans hauran "de fer pinya" per aconseguir-ho

Sara González
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en la sessió de control al Parlament / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “el camí de la Hisenda pròpia és clar i irrenunciable” i ha alertat que s'aconseguirà sigui amb el pacte fiscal o per una altra via, i que quan arribi el moment caldrà una majoria parlamentària que la defensi. “Caldrà fer molta pinya per assolir-ho en qualsevol dels escenaris que es puguin plantejar”, ha afirmat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Coell, també ha deixat clar durant la sessió de control al ple del Parlament que el Govern “no renunciarà a una hisenda pròpia” que permeti a la Generalitat recaptar tots els impostos i una relació bilateral amb l'Estat. El conseller ha matisat, però, que l'estratègia fiscal del Govern passa, per ara, pel pacte fiscal.

El conseller ha recordat que el pacte fiscal inclou la capacitat de recollir els impostos i ha dit que no “vol donar per descomptat” que la negociació amb Mariano Rajoy fracassarà. Sobre el possible pla B si la negociació fracassa, Mas-Colell ha recordat que “convé deixar una mica d'incertesa”.

stats