LES FINANCES DE LA GENERALITAT

El Govern no presenta els pressupostos i incompleix la resolució del Parlament i la llei de finances

El conseller Mas-Colell demanarà avui una data per comparèixer i explicar a l'oposició per què no es poden presentar els comptes

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, adreçarà avui una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en la qual demanarà comparèixer a la cambra per explicar a l'oposició per què els pressupostos no poden ser presentats el 10 d'octubre. La llei de finances públiques estableix que els comptes han d'estar presentats abans d'aquesta data, tot i que no s'ha acomplert mai. El Govern tampoc complirà la resolució que va aprovar el Parlament durant el debat de política general i que instava Artur Mas a presentar els comptes d'acord amb el que estableix la llei.

El Govern sempre ha subratllat que vol preservar els pressupostos del "pimpampum" en el qual estaran immersos els partits fins al 20-N, per això el seu objectiu era presentar-los just després de les eleccions. Davant la resolució aprovada pel Parlament, Mas-Colell vol tenir un gest amb l'oposició i exposar per què l'executiu no pot complir amb aquesta data.