Política 09/10/2018

El conseller Puigneró denuncia a Brussel·les “la repressió digital” prèvia al referèndum de l'1-O

Demana a la Unió Europea que es posicioni sobre "uns fets molt greus inadmissibles a l’Europa del segle XXI"

Esther Herrera
2 min
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, arribant acompanyat del seu equip a les oficines de la Defensora del Poble europea a Brussel·les

Brussel·lesEl conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat avui davant la defensora del poble europea, Emily O’Reilly, una denúncia per “la repressió digital” produïda arran del bloqueig de les pàgines web els dies previs i durant el referèndum de l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigneró ha lamentat que acudeix ara davant la defensora del poble europea pel silenci del vicepresident de la Comissió Europea, Andrus Ansip, encarregat de la cartera d’Agenda Digital, a qui li va enviar una carta ara fa un any i no ha obtingut resposta, tot i que va prometre diverses vegades que ho faria, segons ha explicat Puigneró a la premsa. “Vist que aquesta carta no s’ha respost encara, hem decidit fer nous passos perquè aquests fets no poden quedar en no res”, ha explicat el conseller.

En la denúncia feta pública avui i entregada a la seu de l’'ombudsman', el govern de la Generalitat lamenta “la repressió digital i censures il·legals per part del govern d’Espanya” abans del referèndum. “El govern espanyol va bloquejar i censurar no només la pàgina web del referèndum, no només altres pàgines relaciones amb el referèndum, també la causa independentista”, explica la missiva. Puigneró subratlla que aquestes mesures són contràries als articles 19 i 10 de la Convenció Europea de Drets Humans, així com a diferents directives europees. Així, lamenta que el vicepresident de l’executiu comunitari “va fallar en denunciar i fer visible davant les institucions europees que els valors d’un internet lliure i obert han estat vulnerats a Espanya”.

“Demanem a la UE que es posicioni sobre uns fets molt greus”, ha assegurat Puigneró. “La repressió digital és inadmissible en l’Europa del segle XXI i, per tant, no es pot repetir en un país de la UE”, ha assenyalat. Avui Puigneró també es reuneix amb 40 eurodiputats a qui els oferirà més detalls sobre el tancament de pàgines, amb l’objectiu que hi hagi una pregunta parlamentària a la Comissió Europea i finalment contesti i “obligui a un doble posicionament”, ha argumentat Puineró.

stats