POLÍTICA

La consellera de Justícia no descarta votar a la consulta de Barcelona

Pilar Fernández Bozal diu ara veu amb bons ulls  la iniciativa de les consultes sobiranistes i que, tot i que encara falta temps, anar a votar és una opció que no ha descartat

Pilar Fernández Bozal, consellera de Justícia, explica avui en una entrevista a La Vanguardia que no descarta anar a votar el dia de la consulta independentista de Barcelona, tot i que no ha revelat per quina de les opcions es decantaria. Bozal, que com a advocada de l'Estat va presentar un recurs contra la iniciativa de les consultes per considerar-les il·legals, explica ara que veu bé aquesta iniciativa civil i que no li representen cap problema personal. Bozal, a més,  respon que sí a la pregunta sobre si Catalunya és una nació amb independència del que digui el Tribunal Constitucional i que caldrà "treure el màxim" de la sentència sobre l'Estatut. Apunta, també, que en aquest camp l'Estat "té un problema per resoldre".

Bozal també aposta en aquesta entrevista perquè el coneixement del català sigui "un requisit" per accedir a les funcions públiques en l'àmbit de la Justícia perquè "si una persona demana que se la tracti en català, s'ha de fer". 

Més continguts de