Política 26/02/2015

La conselleria d'Interior expedienta Mossos per la Independència perquè no facin servir l'escut del cos

Així ho ha anunciat Ramon Espadaler en una compareixença al Parlament

1 min
Ramon Espadaler, conseller d'Interior, ha explicat el pressupost del departament en comissió / ACN

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest dijous que han obert un expedient informatiu al grup Mossos per la Independència, que ha culminat amb un requeriment, ja satisfet, perquè modifiquin el seu logotip per no usar l'escut del cos de la policia catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença al Parlament, el titular d'Interior ha revelat que aquest expedient informatiu es va obrir l'any passat per l'"ús indegut" per part d'aquest grup d'agents, afiliats a la sobiranista Assemblea Nacional Catalana (ANC), de l'escut oficial dels Mossos d'Esquadra en el seu logotip.

L'expedient informatiu va concloure el passat 22 de desembre, amb un requeriment perquè modificaran el seu logotip per no usar l'escut oficial, com finalment ha ocorregut.

El conseller ha insistit que el seu departament serà bel·ligerant amb els mossos que no respectin l'ordenament jurídic o que facin manifestacions que afectin el servei policial i ha subratllat que el Codi Ètic, aprovat aquesta setmana, ressalta el valor de la "imparcialitat" com un element "fonamental" per als Mossos.

Això no obstant, ha advertit que les manifestacions dels integrants de "Mossos per la Independència" no tenen "oficialitat", pel que l'expedient que els van obrir es va limitar a l'"ús indegut" de l'escut del cos, ja que podia "comprometre" la imatge de la policia catalana

stats