Política 06/10/2014

Bloomberg: "L'enfrontament català perjudicarà l'economia espanyola, guanyi qui guanyi"

L'agència de notícies econòmica explica que els inversors posen preu a la inestabilitat política

Ara
1 min
CapBloomberg

BarcelonaL'agència de comunicació Bloomberg ha alertat aquest dilluns que el repte català perjudicarà l'economia espanyola "guanyi qui guanyi". Així, l'agència explica que malgrat el president espanyol, Mariano Rajoy, aconsegueixi aturar els independentistes, l'enfrontament posa en risc la recuperació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bloomberg recull també les declaracions del conseller de la Presidència, Francesc Homs, sobre la data límit per tenir temps per organitzar la consulta, fixada pel 15 d'octubre. I al mateix temps, l'agència parla de la discrepància manifestada per ERC, a través de la seva portaveu Anna Simó, que ha lamentat que Homs posés data a una possible "defunció" del procés.

Preu a la inestabilitat política

Bloomberg explica que el president de la Generalitat, Artur Mas, juntament amb dues terceres parts dels diputats catalans, estant pressionant per poder votar el 9-N. La conseqüència, segons l'agència, és la distància entre el bo espanyol i alemany des del referèndum escocès ha augmentat. "Els inversors posen preu al risc de la inestabilitat política a Catalunya", analitza Francesco Marani, d'Auriga Global Investors.

Un parlament propi des del segle XIII

Bloomberg explica que Catalunya tenia un parlament propi el segle XIII, i que formava una confederació amb els aragonesos que va arribar a dominar regions com Còrsega i Sardenya el segle XIV. A dia d'avui, destaca l'agència, Barcelona acull grans companyies com Caixabank o Gas Natural.

stats