Política 08/04/2014

El PSC espera que Mas i Rajoy posin "el comptador a zero" després del debat

Els socialistes catalans reclamen diàleg per afrontar un "problema de fons" real

Joan Rusiñol
1 min

MadridEls diputats del PSC al Congrés votaran aquest dimarts al costat dels parlamentaris del PSOE per dir 'no' a la consulta, amb l'argument que la via ha de ser una consulta legal i acordada entre els dos governs, el de Catalunya i el d'Espanya. El diputat Miquel Iceta ha reclamat als presidents Artur Mas i Mariano Rajoy que, a partir de demà, posin "el comptador a zero" i busquin una solució dialogada "a un problema de fons" real que existeix entre una part important de la ciutadania catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Iceta, "no ens podem permetre l'absència de diàleg" perquè hi ha risc que el problema "s'enquisti". "El camí d'Artur Mas no porta enlloc", ha dit. El diputat del PSC i membre de la Mesa del Parlament, acompanyat del portaveu parlamentari Maurici Lucena, encapçala la delegació dels socialistes catalans. El primer secretari, Pere Navarro, no ha viatjar a Madrid per prescripció mèdica.

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha afirmat que avui s'evidenciarà que "Espanya té un conflicte democràtic" i ha apostat perquè els representants del Parlament posin sobre la taula arguments "polítics, jurídics, socials i democràtics" per defensar el dret dels catalans a votar.

stats