Política 22/04/2014

Dimiteixen deu membres de la direcció del PSC a Girona, amb Quim Nadal al capdavant

Els dirigents que pleguen, entre ells Pia Bosch i Manel Nadal, s'oposen a la línia de Navarro contra el 9-N i aspiren a forçar un congrés extraordinari

Sara González
1 min
Pia Bosch i Manel Nadal anuncien la dimissió en bloc de nou membres de l'executiva escollida al darrer Congrés del PSC de Lloret de Mar, el 2012 / ACN

BarcelonaFins a deu membres de la direcció del PSC a les comarques gironines, entre ells Pia Bosch i Manel Nadal i també el fins ara president de la federació i exconseller, Quim Nadal, han dimitit aquest dimarts del seu càrrec, en desacord amb el rumb traçat pel primer secretari del partit, Pere Navarro, en contra de la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dirigents crítics sostenen que aquestes dimissions, sumades a les que s'han anat produint d'ençà del congrés de la federació gironina del PSC celebrat a Lloret el 2012, superen ja el 50% de càrrecs de la direcció i, per tant, d'acord amb el que estipulen els estatuts del partit, forcen la convocatòria d'un congrés extraordinari. El congrés s'hauria de celebrar en un termini màxim de 60 dies. I és que ells comptabilitzen que en total ja han dimitit 18 dels 33 membres de l'executiva socialista gironina. La direcció de Nicaragua, però, alerta que si es tenen en compte tots els membres de l'executiva en realitat són un total de 44 components i que, per tant, no han dimitit la meitat.

Els moviments dins dels sectors crítics no s'aturen. Segons publica aquest dimarts l'ARA, ja es preparen per presentar-se amb llistes al marge del PSC en les eleccions municipals del 2015, donat que Navarro no accepta arribar a un acord amb els promotors d'una marca blanca municipal que amagaria les sigles del PSC però que permetria mantenir la unitat de l'espai socialista als comicis locals.

stats