DRET A DECIDIR
Política 21/04/2014

El 39,3% dels catalans votaria sí a la independència, enfront d'un 42,9% que hi estaria en contra, segons una enquesta a 'La Razón'

El diari publica un sondeig d'NC Report del qual extreu que "la majoria real" de Catalunya està en contra de tenir un estat propi, i encara menys que sigui independent

Ara
1 min

BarcelonaEl suport a la independència de Catalunya "ha perdut força", segons 'La Razón'. El rotatiu del Grupo Planeta publica aquest dilluns els resultats d'una enquesta d'NC Report segons la qual el suport a l'estat independent, si avui se celebrés una consulta, se situaria en el 39,3%, enfront del 42,9% que hi estaria en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sempre segons aquest sondeig, un 47,5% dels catalans votaria a favor que Catalunya esdevingui un estat –primera pregunta de la consulta– i, d'aquests, un 82,6% també votaria sí que aquest estat sigui independent –segona pregunta–. Tanmateix, el rotatiu assegura que sumant els partidaris del no-no (35,6%) i els del sí-no (42,9%), el resultat final és un 42,9% en contra de la independència.

Amb aquestes dades, el diari conclou que "la majoria real de Catalunya" està en contra de la independència, i assegura que el procés va "perdent adeptes" amb el pas dels mesos, ja que des del desembre passat el sí-sí ha reculat 0,7 punts, sempre segons el rotatiu.

El diari també qualifica de "lectura interessada" en clau "secessionista" fixar-nos en el 47,5% de votats que dirien sí a un estat propi, i en el 82,6% d'aquests que també dirien sí a que aquest sigui independent, i conclou que els partidaris d'una tercera via superen en escreix el sector independentista.

Per últim, el rotatiu acusa TV3 d'estar polititzada i d'haver influït en la creixent massa social a favor del procés.

stats