Política 13/10/2014

ERC: "No hi ha esculls legals ni organitzatius per no fer la consulta si hi ha voluntat"

Anna Simó afirma que valoraran alternatives com ajornar el 9-N o fer unes plebiscitàries en el moment que es posin formalment sobre la taula

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha defensat aquest dilluns, després de la Permanent Nacional del partit, que "no hi ha esculls legals ni organitzatius per no fer la consulta si hi ha compromís i voluntat política". Els republicans asseguren que "rotundament sí" que s'està a temps de mantenir el full de ruta cap al 9-N, i ha replicat així aquells que ho han posat en dubte els últims dies, com alguns dirigents d'ICV, tot i que sí que reconeixen que cada dia les garanties "són més febles". "Sembla que aquesta és una setmana decisiva", assegura la portaveu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Simó ha evitat concretar si creu que el Govern fa tot el que pot o no per celebrar la consulta. "Seguim cada dia al servei del Govern per fer-la possible", ha apuntat, i ha explicat que "a cada dubte que hi ha hagut hem plantejat alternatives" per fer possible el 9-N. "El Govern haurà de dir si vol fer-ho o no i per què", ha afegit.

En tot cas, la dirigent d'ERC no ha valorat les possibilitats explicitades aquests dies entorn la possibilitat d'ajornar la consulta o substituir-la per unes plebiscitàries amb una declaració unilateral d'independència. "ERC valorarà totes les alternatives que hi hagi quan estiguin sobre la taula", ha explicat, tot i que ha cridat a seguir treballant per la consulta.

stats