Política 13/02/2013

CiU, ERC, PSC i CUP registren conjuntament la petició de reprendre la ponència de la llei de consultes

Turull i Rovira resten importància al fet que ICV finalment no s'hi hagi sumat en vincular-ho a la constitució d'una comissió pel dret a decidir

O. March / R. Tugas
1 min
La participació dels catalans que van votar des de l'estranger el 2010 va ser del 13,1%, mentre que el 2006 va ser del 20,8%.

BarcelonaEls grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC i CUP han registrat aquest dimecres al Parlament la petició de reprendre la ponència conjunta per elaborar una llei de consultes per via no referendària, després que ICV-EUiA se n'ha despenjat en vincular la seva signatura a la constitució d'una comissió parlamentària pel dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, els altres partits han tret importància a la seva absència. "Sorprèn que no hagi firmat, però estem convençuts que s'hi acabaran sumant en el procés", ha apuntat el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, que tanmateix ha subratllat que s'han obtingut més suports que en la declaració de sobirania. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, coincideix que vol els ecosocialistes "en la votació final", i ha entès els seus motius per desmarcar-se'n i s'ha afegit a les peticions de més espais de participació en l'àmbit del dret a decidir.

Aquesta llei ha de permetre la Generalitat i els ajuntaments convocar consultes sense el permís de l'Estat, però no se circumscriu a la realització de la consulta sobiranista, sinó que és "una eina de radicalitat democràtica", segons Rovira. La dirigent republicana i Turull dubten que la normativa es pugui aprovar abans de l'estiu, amb la qual cosa la votació final es preveu pels volts del setembre.

stats