Política 13/02/2011

El moviment de les consultes impulsarà una Assemblea Nacional Catalana

L'objectiu d'aquest acció serà "posar les bases de l'estat propi"

Acn
2 min
Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència

BarcelonaEl moviment popular per la independència es renova. El 10 d'abril, amb la darrera onada de consultes per la independència, es tanca el cicle de consultes locals per enfilar el camí cap al referèndum nacional. El 2011 serà un any de molts esdeveniments al si del moviment, que porta temps dissenyant el full de ruta que ha de conduir el poble català cap a la celebració d'un referèndum. Aquest diumenge Carme Forcadell, una portaveu del moviment de les consultes, ha avançat a l'ACN alguns detalls d'aquest procés, l'objectiu del qual és "activar totes les plataformes locals per aconseguir una base molt àmplia que posi les bases de l'estat propi". L'eina per fer-ho possible serà l'Assemblea Nacional Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carme Forcadell, una de les portaveus de la Coordinadora, ha explicat a l'ACN el contingut d'aquest embrió de full de ruta que encara s'ha d'acabar de definir, per bé que ja està dissenyat inicialment. Forcadell ha parlat arran del plenari que es va celebrar aquest dissabte al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols (Baix Emprodà) entre les plataformes locals organitzadores de les consultes i que va servir per ratificar el principi d'acord de full de ruta, el qual preveu, per al proper 30 d'abril, la celebració d'una Conferència Nacional per l'Estat propi, el pas previ a l'Assemblea Nacional Catalana.

El 10-A es tanca una etapa

El 10 d'abril, amb la celebració de l'última onada de consultes locals per la independència, la més important de les quals és la que es realitzarà a Barcelona, es donarà per enllestida la campanya de convocatòria de consultes per la independència de caràcter local. Llesta doncs aquesta etapa, es posarà la directa, i és per això que el moviment de les consultes ha concebut la celebració de la Conferència Nacional per l'Estat propi. Segons ha explicat Forcadell a l'ACN, "hi ha una continuació de l'estratègia de les consultes, que és la Conferència Nacional'. Una estratègia que és novament 'una altra iniciativa de la socieat civil i de totes les plataformes locals per tal de continuar endavant amb el moviment".

Forcadell entén aquest pas com la continuació d'un procés: "Les consultes han suposat que la societat civil pugui exercir el dret a l'autodeterminació, doncs ara hem de fer un pas més i anar cap a l'estat propi". En aquest sentit, la portaveu remarca que "un cop esgotades totes les vies el que necessitem és l'estat propi".

La portaveu ha volgut deixar clar, en la línia que caracteritza la Coordinadora Nacional d'ençà d'alguns conflictes de caire partidista patits al voltant del fenomen de les consultes, que els partits no prendran part del procés; almenys per ara i fins que no sigui necessari. "De moment estem treballant des de la societat civil", ha reiterat Forcadell, si bé ha admès que "en un moment o altre el tema de les consultes haurà d'arribar al Parlament"

Com aconseguir definitivament la convocatòria d'un referèndum nacional que perquè sigui vinculant haurà de ser convocat des de les institucions? Forcadell explica que el moviment que ella representa tot això ho ha previst, i que tota la feina que es vol tirar endavant aquest 2011 persegueix aconseguir 'que la societat civil pressioni el Parlament', com a avantsala a la convocatòria d'un referèndum vinculant que plantegi obertament la consecució d'un estat català.

stats