CONSULTES

Més de 3.000 terrassencs voten en la consulta sobre la independència durant el matí

Els vots presencials comptats fins a les dues del migdia més una part del vot anticipat que ja s'ha introduït al sistema informàtic representa ja un 6,65% del cens. Però encara cal afegir-hi gran part del vot anticipat i els vots que es recolliran a la tarda

Fins a les dues del migdia, un total de 9.607 veïns de Terrassa, un 6,65% del cens, havien votat, comptant les 3.000 persones que han acudir a les urnes aquest matí i una part del vot anticipat, que s'estima que en total ha recollit 12.500 vots però que encara no ha estat introduït del tot al sistema informàtic que fa el recompte.

A primera hora de la tarda, per tant, la participació que es considera confirmada fins a les dues del migdia és del 6,65%, malgrat que inicialment s'ha difós el percentatge del 12% per confusió de les dades.

Al llarg de tot el dia són 176.975 les persones que tenen dret a vot al referèndum que celebra aquest diumenge la ciutat de Terrassa. Els organitzadors, la plataforma Terrassa Decideix, esperen que unes 25.000 persones acudeixin a les urnes. 600 voluntaris treballaran durant tota la jornada d'avui per aconseguir l'èxit de participació que esperen. Al llarg de tot el dia hi ha programades diverses activitats. A Sabadell, ciutat de dimensions similars a Terrassa, la participació a la consulta d'independència va arribar al 14%.