Política 05/09/2018

Un grup de juristes es querellen contra la jutge belga, Puigdemont, Boye i la traductora de la demanda contra Llarena

Els atribueix delictes de prevaricació, usurpació de funcions, fals testimoni i falsedat documental

Europa Press
2 min
El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en una conferència aquest estiu.

MadridL'associació de juristes Movimiento 24DOS ha presentat a l'Audiència Nacional una querella contra la jutge belga que va admetre la demanda al magistrat Pablo Llarena, contra l'expresident Carles Puigdemont, contra l'advocat Gonzalo Boye, contra els quatre exconsellers a l'estranger i contra la traductora de la demanda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La querella els atribueix els delictes de prevaricació, usurpació de funcions, fals testimoni i falsedat documental. Els juristes del Movimiento 24DOS consideren que la demanda civil contra Llarena és "fraudulenta i falsària" i constitueix "un clar exemple de maniobra processal injusta". "Formalment dirigida contra el magistrat, materialment té com a objectiu denigrar les nostres institucions democràtiques, així com violar la integritat i dignitat de la jurisdicció espanyola", afegeix la querella.

En la seva opinió, el relat dels fets que fa la demanda que van presentar els querellats és "inventat" i recorre a "esperpèntics judicis de valor", a més d'una "manipulació de la traducció al francès de les paraules del magistrat". Per això, consideren que suposa un "salvatge atac a les institucions democràtiques" espanyoles i a la seva jurisdicció.

Per al Movimiento 24DOS, "l'alteració de la traducció és innegable", però fins i tot sense ella considera que la demanda civil contra el jutge del Suprem és "del tot inadmissible".

Els magistrats opinen que les paraules de Llarena són d'una "neutralitat exquisida", i per aquest motiu els juristes creuen que la jutge del tribunal de primera instància francòfon de Brussel·les, Anne Dessy, hauria d'haver inadmès la demanda civil de la resta de querellats.

A Puigdemont i els quatre consellers, el Movimiento 24DOS els atribueix delictes de prevaricació i usurpació de funcions, els mateixos que a Boye, si bé en referència a aquest es preveu també un delicte de presentació de traducció falsa. A l'advocat se'l considera "inductor" de la demanda civil per "participar en la seva estratègia fraudulenta i en el domini del fet".

Pel que fa a la traductora, els juristes veuen oportú prendre-li declaració, amb assistència lletrada, sobre la seva intervenció en els fets, atès que "s'ha atribuït la tergiversació de la traducció a un error comès per la traductora".

Vox també es querella contra Puigdemont, Boye i quatre exconsellers

Per la seva banda, el partit ultradretà Vox –que exerceix l'acusació popular en la causa del Procés- ha presentat aquest dimecres al matí a l'Audiència Nacional una ampliació de la seva querella registrada el passat 28 d'agost contra el magistrat del tribunal de primera instància francòfon de Brussel·les que estudia la demanda contra el jutge Llarena. Aquesta ampliació de la querella va dirigida contra Gonzalo Boye, en la seva condició d'advocat i signatari de la demanda contra Llarena, per haver comès "possibles delictes de falsedat documental i estafa processal" i contra l'expresident Carles Puigdemont i els quatre exconsellers a l'estranger Meritxell Serret, Antoni Comín, Clara Ponsatí i Lluis Puig, "que sense el seu consentiment exprés per a la presentació d'aquesta traducció jurada, no hagués estat possible l'ús jurídicament inadmissible de la falsificació de la traducció de Llarena", segons ha indicat Vox en un comunicat recollit per l'ACN.

stats