Política 17/12/2010

Rubalcaba diu que el PP es va abstenir a la pròrroga de l'estat d'alarma "per no quedar malament amb la gent"

El consell de ministres ha aprovat un decret que prorroga fins al proper 15 de gener l'estat d'alarma per posar fi al caos aeri provocat per la protesta dels controladors

Miquel Codolar
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que el PP no va donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma i va decidir abstenir-se perquè "no vol donar suport al govern ni quedar malament amb la gent". El també ministre de l'Interior diu que l'abstenció del principal grup de l'oposició al congrés no resta força a la decisió a l'hora de negociar amb els controladors. Per la seva banda, el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, no ha negat que dins el govern espanyol es defensés una data anterior al 15 de gener per prorrogar l'estat d'alarma, i ha defensat que es va decidir col·legialment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pròrroga s'ha acordat el dia després que el Congrés ho aprovés amb els vots favorables del grup socialista, CiU, PNB i CC, el rebuig de BNG, NaBai, UPiD i el grup d'ERC-IU-ICV i l'abstenció del PP. Rubalcaba ha dit que el nou decret és pràcticament "idèntic" al que es va aprovar fa quinze dies per afrontar el caos aeri després que els controladors deixessin de treballar.

stats