Política 11/01/2012

Les cinc converses que demostren que Gürtel feia regals als dirigents del PP valencià

La dona de Camps al Bigotes, després de rebre un regal que li va semblar exagerat: "M'has destrossat els Reis"

Salvador Almenar
2 min

ValènciaLa fase documental del judici pel cas dels vestits ha començat aquest dimecres amb l'audició de diversos enregistraments que tenen com a protagonistes els capitostos de la trama Gürtel i el mateix acusat Francisco Camps. En les cintes es demostra que Álvaro Pérez, El Bigotes, feia regals a diversos dirigents del Partit Popular valencià, alguns dels quals ocupaven també un càrrec en la Generalitat valenciana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Jo t'estimo més" Per a Camps avui ha tornat a ser un dia difícil perquè ha hagut de tornar a escoltar, davant del jurat i dels ocupants de la sala, la conversa en la qual agraeix al Bigotes els regals de Reis que ell i la seva família havien rebut. També li diu "jo t'estimo més" i li proposa parlar "tranquil·lament d'allò nostre" que, malgrat que no especifica en la conversa de què es tracta, ja avança que "és molt guai".

2. "T'has passat vint pobles" La sala també ha escoltat la trucada en què la dona de Francisco Camps, Isabel Blas, li agraïa sorpresa al Bigotes el regal que havia rebut. "Álvaro, t'has passat 20 pobles", li diu per telèfon. Els regals de Pérez per als fills –segons ell solament eren "detalls"– va fer que Blas se sentís malament i que arribés a pensar que els seus quedarien en ridícul al costat dels que enviava el Bigotes. "Estan com a bojos [els fills]. M'has destrossat els Reis!", li diu en aquesta mateixa conversa. Tanmateix li fa saber en un missatge de text que li envia la mateixa nit de Reis: "Dubto que pels d'Orient d'aquesta nit hi hagi més expectació i il·lusió que pels teus que obrirem aquesta nit. Ets ideal".

3. "Encara que no ens dóna res, tampoc ens fot" Però no només Camps i família tenien regals. En una altra conversa se sent el Bigotes dir a Cándido Herrero, número dos d'Orange Market, que li regalarà una bossa a l'alcaldessa de València, Rita Barberá, "com cada any". Defensa la compra dient que "encara que no ens dóna res, tampoc ens fot". En aquesta conversa fa també referencia als regals de la Perla, que és com anomenaven l'exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez.

4. "Cent grams de caviar" A Ricardo Costa només l'esquitxa una conversa en què demana al Bigotes que utilitzi els seus contacte per aconseguir-li "100 grams de caviar per a la nit de Nadal". Pérez li diu que l'hi demanarà "a l'únic que l'hi pot demanar". Es refereix a Vicente Cotino, nebot del president de les Corts valencianes Juan Cotino.

5. Amb la dependenta d'El Corte Inglés Finalment s'ha escoltat una trucada de telèfon entre Álvaro Pérez i una treballadora d'El Corte Inglés, en la qual el primer li especifica com fer l'enviament d'una comanda amb roba i videojocs a Francisco Camps.

stats