En breu
Política 01/09/2012

Un coronel amenaça Catalunya amb una intervenció militar

1 min
Un coronel amenaça Catalunya amb una intervenció militar

El coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro va amenaçar ahir Catalunya amb una intervenció militar en cas que esdevingués un estat independent. En una entrevista publicada al diari electrònic Alerta Digital, el coronel recorda que el deure de l'exercit espanyol és "complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya" i afirma: la independència de Catalunya només serà possible "per sobre del meu cadàver".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alamán considera que "dir que els catalans o els bascos sempre han estat nacionalistes és una gran mentida que, a base de ser repetida, alguns se l'han cregut". En aquest sentit, també parla de detenir l'alcalde de Sant Pere de Torelló, d'ERC, si tira endavant la declaració d'independència que té prevista en els pròxims dies. "Encara que el lleó sembli adormit, que no el provoquin gaire perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles", conclou Alamán.

En vista d'aquestes declaracions, el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va demanar la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés, i una depuració de responsabilitats. Per la seva banda, el diputat de SI Uriel Bertran va exigir "l'arrest immediat" del coronel "neocolpista" i va recordar el cessament l'any 2006 del general Mena Aguado per unes declaracions similars contra l'Estatut.

stats