Política 21/09/2011

Mas reclama a la UE el Corredor Mediterrani i que "no oblidi un territori que se sent europeu"

Els presidents català, valencià, balear i murcià reivindiquen el Corredor Mediterrani a Brussel·les

Laia Forés
1 min
Els president de Múrcia, Ramón Luís Valcárcel, del País Valencià, Alberto Fabra, de Catalunya, Artur Mas, i de les Balears, José Ramón Bauzá, aquest dimecres a Brusel·les

Brusel·lesEls presidents de Catalunya, les Balears, València i Múrcia han fet front comú avui a Brussel·les per reclamar a la Comissió Europea que inclogui el Corredor Ferroviari Mediterrani en el llistat europeu d’infraestructures prioritàries. La declaració del Corredor com a eix prioritari suposaria un impuls polític i econòmic pel projecte. Segons la plataforma Fermed, Brussel·les finançaria entre un 10% i un 30% del cost total.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Comissió Europea anunciarà el proper 19 d’octubre si inclou el Corredor Mediterrani a la llista. De moment, està estudiant el projecte i, segons la portaveu europea de Transport, Helen Kearns, “encara no s’ha pres cap decisió al respecte”. Fermed considera que en la decisió final hi té molt a veure l’opinió del govern espanyol, que fins ara no s’hi han compromès del tot, segons assegura la plataforma impulsora del projecte.

En l’acte celebrat aquesta tarda a Brussel·les, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que el Corredor Ferroviari Mediterrani és un “projecte clau” per a Catalunya, per a Espanya i per a Europa. “Ens estem jugant el nostre futur”, ha assegurat Mas. L’àrea del Corredor representa el 40% de la població i del PIB de l’Estat espanyol. Es calcula que la infraestructura serviria per estalviar 30.000 milions d’euros entre el 2016 i el 2045.

stats