Política 16/09/2019

El corrent anticapitalista dels comuns critica que es vulgui donar un "xec en blanc" al PSOE per evitar eleccions

Desbordem també lamenta que s'hagi renunciat al referèndum en la negociació amb Sánchez

Ara
2 min
Votació en l'assemblea fundacional dels comuns dissabte passat

BarcelonaDesbordem, el corrent anticapitalista de Catalunya en Comú, ha fet públic un comunicat aquest dilluns en què critica que el partit hagi passat d'exigir un govern de coalició al PSOE a "pràcticament entregar un xec en blanc" a Pedro Sánchez per evitar una repetició electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Entregar el govern al PSOE a canvi de res, per evitar unes eleccions, és legitimar el xantatge d’un partit que, sense anar més lluny, aquest estiu ha deixat abandonades a alta mar desenes de persones rescatades per Open Arms", argumenta el text, i s'afegeix que "és especialment dolorós veure com s’ha renunciat a la defensa del referèndum per decidir el futur polític de Catalunya, cedint el lideratge en aquest punt clau al PSOE del 155".

Desbordem considera que renunciar al referèndum o plantejar el suport dels presos polítics "com una qüestió merament humanitària -i no com una defensa dels drets civils o polítics- se situa fora de Catalunya en Comú". Sobre el judici, coincideixen amb la posició oficial manifestada aquesta Diada per part dels comuns, en el sentit que l'absolució "és l'única resolució del judici acceptable", i deixen clar que com a corrent intern s'organitzaran en defensa de la democràcia, els drets civils i per aconseguir l'amnistia.

En clau interna, l'escrit critica que en la pròxima renovació d'òrgans de CatComú es vulguin eliminar els "topalls de càrrecs electes" a la direcció. "Així, es pretén que regidors i regidores no comptin com a càrrecs electes, i propiciar així un escenari en què els òrgans interns poden acabar ocupats en la pràctica totalitat per persones dins la institució", lamenta Desbordem, que no descarta portar aquesta qüestió al consell de garanties de la formació.

stats