Política 30/05/2018

Els corresponsals internacionals carreguen contra Dastis pel suposat premi de 12.000 euros a qui parli millor d'Espanya

"Espanya no millorarà la seva imatge donant diners als periodistes", denuncia un periodista del 'Times'

Ara
1 min
El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLes reaccions dels corresponsals internacionals no s'han fet esperar després que 'El Confidencial Digital' publiqués que el ministeri d'Exteriors, amb Alfonso Dastis al capdavant, promourà un premi de 12.000 euros per a periodistes estrangers que parlin bé d'Espanya. Segons el mitjà digital, el guardó, inclòs als Premis de Periodisme Palacio de Viana, serà per a l'article que millor "contribueixi a la bona reputació d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article d'opinió sota el títol "Espanya no millorarà la seva imatge donant diners als periodistes", el corresponsal del 'Times' a Madrid, Graham Keeley, fa una crítica al govern espanyol, en què planteja que si vol millorar la seva imatge "seria millor invertir el temps a explicar les seves accions a Catalunya". En aquest sentit, defensa que el "millor premi que pot oferir en aquest moment no són 12.000 euros sinó una entrevista amb" Rajoy.

El corresponsal de 'Le Figaro', Mathieu de Taillac, ha mostrat la seva estupefacció a través d'una piulada, en què ironitza: "No crec que me'l concedeixin! I si ho fessin, espero que els meus caps m'acomiadin per propagandista".

El periodista de la BBC, Guy Hedgecoe, també ha fet broma sobre el fet que el govern espanyol ofereixi diners a canvi de "bona reputació": "Dona'm una paella i continuaré escrivint"

D'altra banda, el corresponsal de la BBC, James Badcock, ha carregat contra Dastis pel premi. "Si no pots convèncer els periodistes, potser que intentis comprar-los?", ha dit, i ha afegit: "Si guanyo (haha!), prometo fer una festa per als meus companys imparcials".

stats