Un correu electrònic prova l'existència del "senyor aconseguidor" del 3%, segons 'El Mundo'

El rotatiu revela que la Guàrdia Civil i la Fiscalia mantenen que Germà Gordó es reunia al seu despatx de la Generalitat amb contractistes que donaven comissions per aconseguir obres 

Germà Gordó es reunia al seu despatx del Palau de la Generalitat amb empreses que aspiraven a fer obres públiques, segons publica avui el diari 'El Mundo'. Aquestes reunions tenien lloc quan Gordó era secretari de Presidència, al govern d'Artur Mas, de manera que no hi hauria cap justificació tècnica per a aquestes trobades, ja que el seu càrrec no tenia res a veure amb les obres públiques.

'El Mundo' basa la seva informació en dades de la investigació de la Fiscalia i la Guàrdia Civil en el marc de la qual hi ha hagut les detencions d'aquesta setmana. Tot i que el sumari encara és secret, el rotatiu ha sabut que Josep Manel Bassols, que era delegat a Catalunya de l'empresa Oproler, va ser informat que el president de la companyia, Sergio Lerma, tenia una cita amb Gordó el 4 de setembre del 2012, quan l'empresa aspirava a aconseguir l'encàrrec de la reconstrucció d'un institut de Manresa. Lerma i Bassols van ser detinguts dijous i van quedar en llibertat ahir, després d'una nit al calabós de la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona.

A partir dels correus electrònics entre càrrecs i treballadors d'aquesta empresa, la Guàrdia Civil també hauria descobert l'existència del "senyor aconseguidor", esmentat directament per un treballador que havia de calcular els costos del projecte i afegir-hi el 3% de la comissió.

Aquest tècnic arriba a la conclusió que la companyia ha de demanar per fer l'obra entre 1.270.000 euros i 1.280.000 euros, i afegeix: " S'inclou en aquesta xifra el 3% del senyor aconseguidor [sic], de manera que ens quedaríem 20.000 o 30.000 euros per sota de la xifra d'adjudicació proposada i 50.000 o 60.000 euros per sota de l'oferta més econòmica de la qual disposen [de Ferrovial]".

El correu també destapa, per tant, que Oproler –que formava part de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) amb el Grupo Soler– tenia informació privilegiada sobre les ofertes dels altres aspirants a guanyar el concurs, de manera que podia fer una oferta més econòmica i obtenir l'adjudicació, com finalment va ser. 

El que no aclareixen aquests correus és qui se suposa que era el "senyor aconseguidor".  'El Mundo' explica que ha contactat amb Germà Gordó i que ell nega haver comès cap il·legalitat, al marge de si es reunia o no amb les empreses. Assegura que, si cap companyia li hagués ofert un tracte fora de la llei, l'hauria denunciada al jutjat.