Política 23/03/2011

La Guàrdia Civil pren declaració a 15 empresaris relacionats amb la trama de GISA

Una quinzena d'empresaris han declarat davant la Guàrdia Civil per la seva presumpta relació amb la trama d'irregularitats en l'adjudicació d'obres a carreteres de la demarcació de Girona per part de l'empresa pública GISA.

Agències
1 min

BarcelonaSegons que han informat fonts judicials, la titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona, que investiga la trama, ha aixecat una part del secret de la causa oberta sobre GISA, que el mes de febrer passat va comportar la detenció del gerent d'obres de carreteres a Girona de GISA, Jordi Vergé, i de l'empresari Juan Mozo Llambia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més d'aquestes dues detencions, una quinzena d'empresaris del sector d'obres públiques i construcció han estat citats a declarar com davant la Guàrdia Civil per aclarir la seva relació i participació amb la trama investigada.

La jutge intenta descobrir si aquest grup d'empreses s'haurien posat d'acord entre elles, i també amb el responsable de GISA detingut, per repartir-se de forma irregular una part de les adjudicacions d'obra pública en la demarcació de Girona.

En les seves declaracions davant la Guàrdia Civil, la majoria d'empresaris citats s'ha negat a declarar, a l'espera de fer-ho quan els cridi la titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona, que investiga el cas al costat de la Fiscalia de Delictes Econòmics.

La jutge instructora està a l'espera que la Guàrdia Civil li remeti l'atestat que està elaborant sobre el cas arran del resultat dels interrogatoris i de diligències d'investigació pròpies.

Els dos detinguts fins ara en relació amb aquest cas, als quals s'imputen els delictes de suborn i alteració de concursos i subhastes públiques, també es van negar a declarar davant la jutge, que els va deixar en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer mensualment al jutjat

stats