Política 05/02/2013

Esperanza Aguirre vol ara un sistema amb polítics “temporals” i “no professionals”

En una visita a Barcelona, l'expresidenta madrilenya es mostra partidària de canviar el sistema electoral i acabar amb les llistes "tancades i bloquejades"

Acn
2 min
Esperanza Aguirre, aquest dimarts a Barcelona /EFE/TONI ALBIR

BarcelonaL'expresidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirre, s'ha mostrat partidària de convertir la crisi actual en una oportunitat per regenerar la política espanyola. En una visita a Barcelona, Aguirre, ha reclamat una "desprofessionalització" de la política per tal que no hi hagi professionals de la política sinó que aquesta sigui una activitat només "temporal". També s'ha mostrat partidària d'una reforma del sistema electoral, amb l'argument que les llistes tancades i bloquejades donen poc poder als ciutadans i no fomenten la relació entre electors i representants públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha declarat als mitjans de comunicació abans d'iniciar una reunió de l'empresa barcelonina on treballarà com a assessora, "s'han de fer canvis per donar més poder als ciutadans i menys als partits". Aguirre no ha volgut fer cap consideració més específica sobre la polèmica que afecta al PP arran de les informacions que apunten el suposat cobrament de sobresous amb diner negre d'alguns càrrecs del partit, però sí que ha proposat un "canvi" en el sistema electoral així com acabar amb les llistes "tancades i bloquejades".

"Aquesta es una oportunitat de regenerar la democràcia i la política espanyola, i de fer els canvis que s'han de fer". Amb aquestes paraules s'ha referit l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, a la polèmica creada des que es va fer públiques informacions que parlaven de suposats sobresous cobrats per dirigents del PP amb diner negre. Les ha pronunciat aquest dimarts a Barcelona, on s'ha referit per primer cop a l'assumpte de forma pública i davant els mitjans de comunicació en la primera reunió que ha mantingut amb els socis de l'empresa Seelinger y Conde, que, a partir d'ara, assessorarà.

La visita d'Aguirre a Barcelona ha generat una enorme expectació entre els mitjans de comunicació, que l'esperaven a la porta del despatx de la seva nova empresa, ubicat al carrer Provença, al costat de la Casa Milà. Aguirre no ha volgut estendre's gaire en les seves consideracions sobre la polèmica que afecta el seu partit i s'ha remès a una roda de premsa que protagonitzarà aquest dimecres a Madrid. El que sí que ha dit la dirigent popular és que l'estat espanyol passa per un moment "molt complicat", però que la crisi pot convertir-se en una "oportunitat". Així, segons Aguirre, calen canvis que serveixin per "donar més poder als ciutadans i menys poder als partits". Segons ella, aquests canvis han de contribuir a regenerar la democràcia i, amb això, ajudar a consolidar la "incipient" recuperació econòmica per tal que es torni a crear ocupació i hi hagi més prosperitat.

Nova etapa professional

Aguirre ha participat aquest dimarts per primer cop en una reunió dels 20 socis que té l'empresa Seelinger y Conde a tot l'estat espanyol. La companyia, que es dedica a la captació de talents, constituirà en breu un consell assessor que la pròpia Aguirre presidirà. L'expresidenta autonòmica s'ha mostrat il·lusionada amb la nova etapa que enceta perquè, segons ha dit, als seus 61 anys intentarà guanyar-se la vida en el sector privat. Tot i això, ha deixat clar que ha abandonat la primera línia, però no deixa aparcada la seva vida política.

stats