Política 16/12/2013

Cospedal respon al 'Financial Times': "No és negociable la unitat d'Espanya"

La número dos del PP insisteix que el seu partit seguirà lluitant "pel dret a decidir el futur entre tots els espanyols"

M. Eugènia Quetglas
2 min
Cospedal amb Floriano, Barreiro i Arenas, als passadissos del Senat / EFE

MadridL'editorial del 'Financial Times' d'aquest dilluns, que reclama una solució negociada amb Catalunya, no ha provocat cap efecte en el quarter general del PP. La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, després d'aclarir que no havia tingut l'oportunitat de llegir l'anàlisi d'un dels mitjans més influents del món, ha afirmat que "no és negociable la unitat d'Espanya i el dret de tots els espanyols de decidir el seu futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha recordat que aquests plantejaments són els del president espanyol, Mariano Rajoy, i ha afegit que tampoc és negociable que "els catalans hagin de tenir tots els drets que els corresponen com a espanyols i europeus". Un cop fetes aquestes consideracions, la dirigent del PP considera que són els polítics de Catalunya que han "portat els ciutadans catalans a l'abisme" els que han de trobar una solució.

La secretària general del PP, durant la roda de premsa d'aquest dilluns, ha esquivat concretar si el PP voldria que el seu executiu actués contra al president Artur Mas o contra l'autonomia catalana mitjançant l'article 155 de la Constitució. Sobre la possibilitat que deixi de facilitar liquiditat a la Generalitat, via FLA (fons de liquiditat autonòmic), Cospedal ha explicat que ella entén que "els catalans tenen el mateix dret que la resta dels espanyols" que els proveïdors puguin cobrar de les administracions públiques, com passa a altres llocs de l'Estat. "S'ha de celebrar que el govern d'Espanya tracti igual tots els ciutadans de l'Estat, perquè si no castigaria els catalans, no el govern de Catalunya", ha sentenciat.

Avui el PP ha celebrat la primera reunió de la direcció del PP des que dijous es va acordar la pregunta i la data de la consulta sobiranista. Per això, tot just començar la roda de premsa, ha exposat: "Avui és el moment d'estar tots junts, de ratificar un passat molt fructífer en comú, un present per millorar de manera substancial el 2014 i un futur en el qual no es poden privar d'uns drets els catalans com a ciutadans espanyols i europeus. El PP lluitarà per la unitat, dins i fora d'Espanya, i pel dret a decidir el futur entre tots els espanyols", ha sentenciat.

stats