POLÍTICA
Política 18/07/2012

El descontentament amb els partits majoritaris a Andalusia fa créixer el suport a IU

Una enquesta de la Universitat de Granada conclou que els andalusos suspenen el govern autonòmic i que el PSOE guanyaria ara per la mínima el PP

Ara
1 min
IU creixeria si ara es fessin eleccions a Andalusia

BarcelonaEl descontentament de l'electorat andalús cap als partits majoritaris fa créixer el suport social dels andalusos a IU. Quatre mesos després de les eleccions autonòmiques, IU obtindria el 12,3% del suport, un punt més que a les eleccions de març. El PP perdria tres punts i permetria que el PSOE guanyés amb els mateixos resultats del març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes dades es desprenen d'un estudi d'opinió del Centro de Análisis y Documentación Pública y Electoral de la Universitat de Granada que conclou, a més, que l'electorat suspèn el govern de coalició de PSOE i IU: els que la consideren dolenta o molt dolenta arriben al 48%, mentre que el 42% creuen que és una fórmula bona o molt bona. El 49% dels 1.200 enquestats suspèn la gestió del govern de José Antonio Griñán, davant el 25% que l'aprova. Més mal parada en surt l'oposició, que el 62% dels enquestats considera que és dolenta o molt dolenta. Segons l'enquesta, l'atur, l'economia, la política i la corrupció són les principals preocupacions dels andalusos.

stats