POLÍTICA

El govern espanyol perseguirà penalment els mals gestors públics

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat un canvi a la llei per exigir responsabilitats als gestors públics, siguin o no càrrecs electes

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que el govern espanyol impulsarà una reforma a la llei perquè es puguin exigir responsabilitats penals als gestors públics, polítics o no, que incompleixin els pressupostos.

"El que farem és un canvi que anomenarem llei de transparència de govern. Exigirem responsabilitats penals per als gestors públics", ja siguin polítics o persones nomenades per polítics, ha apuntat Montoro en declaracions a la Cadena SER.

El ministre ha dit que un gestor públic "no pot gastar més enllà dels límits que tingui en el seu pressupost", perquè si ho fa està falsejant la comptabilitat pública i guardant factures en un calaix que després es tornen impagables.

El titular d'Hisenda ha subratllat que els gestors privats han d'afrontar responsabilitats penals en casos de falsejament de comptes de les seves empreses, sobretot en cas que cotitzin.

Segons Montoro, l'objectiu és que la línia de crèdit de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) estigui llesta "d'aquí a un parell de mesos".

Montoro ha anunciat aquesta mesura l'endemà mateix que garantís que l' executiu espanyol ajudarà, a través de l'ICO, les comunitats autònomes amb problemes de liquiditat a canvi que adoptin la "cultura de l'estabilitat pressupostària com a base de coneixement".

Més continguts de