Política 05/04/2013

Miquel Roca assumeix "responsabilitzat" la defensa de la infanta Cristina

L'advocat i exdirigent de CDC se n'encarregarà juntament amb l'advocat Jesús Silva, un dels experts penalistes més reconeguts a l'Estat

Ara
2 min
Roca, a les portes del seu despatx envoltat de periodistes / EFE

BarcelonaL'advocat i pare de la Constitució Miquel Roca ha confirmat aquest divendres als periodistes que assumeix "responsabilitzat" la defensa de la infanta Cristina, imputada en el cas Nóos, i ha assegurat que "lògicament" ja hi ha parlat. En declaracions als periodistes a les portes del seu despatx professional a Barcelona, Roca ha assenyalat que assumirà la "responsabilitat" de defensar la infanta juntament amb l'advocat Jesús Silva, un dels experts penalistes més reconeguts a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu breu contacte amb els periodistes, Roca ha evitat donar detalls sobre el cas i s'ha limitat a assenyalar que es troba "responsabilitzat, com cada matí, amb aquesta defensa o amb una altra". Roca ha assegurat a més que "en aquest moment" no contempla reunir-se amb Mario Pascual Vives, l'advocat del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, cosa que ha justificat perquè la seva agenda "és complicada".

Davant la insistència dels periodistes a conèixer detalls sobre el cas, Roca ha advertit que el seu bufet no parla mai en públic de temes professionals i ha demanat que es respecti l'estil que ha mantingut al llarg de la seva dilatada trajectòria: "No parlaré del tema". Per aquest motiu, no ha respost a la pregunta de si ha assumit el cas a petició del rei Joan Carles.

Miquel Roca, que a final de mes complirà 73 anys, va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), diputat entre el 1977 i el 1995, i un dels set redactors de la Constitució del 1978. Després d'abandonar la política, va fundar un despatx d'advocats en el qual treballen 240 professionals i que compta amb oficines a Barcelona, Madrid, Lleida, Girona, Palma i, fora d'Espanya, a Xangai. El despatx Roca es va associar fa mesos amb el Molins-Silva, on exerceix el lletrat Jesús Silva, un dels advocats més reconeguts en l'àmbit de dret penal a Espanya.

Aquesta informació l'havia avançada aquest divendres 'La Vanguardia' en una informació que signa la periodista especialitzada en la casa reial Mariángel Alcázar. Roca és columnista habitual d'aquest diari.

stats