RETALLADES
Política 17/08/2013

La delegada de l'executiu central a Madrid critica que el Govern retalli en sanitat i inverteixi en ambaixades

Cristina Cifuentes qüestiona que Mas tingui dret a queixar-se per un sostre de dèficit que és superior al d'altres comunitats que han gestionat de manera més "raonable"

Europa Press
1 min

MadridLa delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha criticat aquest dissabte que la Generalitat de Catalunya "retalli en Sanitat mentre inverteix en ambaixades". En una entrevista a Europa Press, ha qüestionat que tot i que el Govern vulgui prioritzar la qüestió identitària, els ciutadans de Catalunya necessiten "rebre una atenció sanitària de qualitat, sense retallades".

En aquesta línia, ha qüestionat les queixes de l'executiu que lidera Artur Mas per l'objectiu de dèficit imposat, que és superior al d'altres comunitats autònomes que l'han gestionat de manera més "raonable".

Cifuentes ha sostingut que, quan l'any que ve es renegociï el finançament, alguns presidents autonòmics obriran el debat del Concert Econòmic, i el ministeri d'Hisenda "haurà d'abordar-lo".

En qualsevol cas, ha subratllat que és important "mirar d'arribar a un sistema que sigui tan redistributiu com sigui possible", en el qual el que s'aporta i el que es rep sigui el més semblant possible.

stats