Política 19/04/2011

El tripartit i SI critiquen la modificació del Govern de la Llei de vegueries

El PP i Ciutadans celebren la decisió mentre que CiU creu que "el país no pot suportar més administracions si no se'n supleixen d'altres"

Acn
2 min

BarcelonaEl tripartit i Solidaritat han carregat aquest dimarts, amb diferent to de veu, que l'executiu prepari una modificació de la Llei de vegueries per no haver de canviar el nom de les diputacions després del 22 de maig. Els que si s'han mostrat a favor de la decisió del Govern han estat el PP de Catalunya i Ciutadans. De fet, els populars catalans consideren que seria un "error" plantejar aquest tema com una prioritat perquè la llei "no té com a objectiu reduir l'administració i simplificar l'estructura administrativa de Catalunya". Des de CiU, s'ha donat suport a la decisió del Govern de fer una "modificació mínima" a la llei per tal de poder-la aplicar "de forma sensata i ordenada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, ha manifestat que la Llei de vegueries entra en funcionament passades les municipals i per parar-la s'ha de reformar la normativa. La portaveu al Parlament d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat que mentre el seu grup parlamentari està a l'espera de saber el text definitiu del Govern si que pot valorar que fa una setmana es va aprovar una proposta de resolució amb els vots de CiU on es reclamava la modificació de les lleis estatals que permetrien impulsar la llei de vegueries. Bonet també n'ha fet referència. En aquest sentit, ha explicat Camats, "fa riure que ara canviï de prioritats i es preocupi pel canvi de cartells". Segons els eco-socialistes, aquests moviments donen la impressió que el Govern no té cap intenció de desplegar la llei sinó d'ajornar-la "sine die".

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha criticat que es continua insistint amb la falsedat que la llei no es desenvolupa per raons econòmiques i per superposició d'administracions quan això és absolutament fals. En aquest context, ha instat el Govern "a que si vol frenar l'aplicació de llei digui fins quan" i si vol aprofitar per la modificació per introduir una vuitena vegueria. "Seria lamentable i no expliquen els horitzons perquè no els saben", ha afirmat.

Des de Solidaritat s'ha reclamat l'aplicació de la llei de vegueries i per tant la modificació de les lleis orgàniques espanyoles que permetrien que fos la Generalitat qui estableixi l'organització territorial de Catalunya. Si ara, ha asseverat el diputat López Tena, "volen canviar la llei, que la portin al Parlament perquè sinó haurem de parlar d'un govern de delinqüents".

stats