Política 30/06/2014

La CUP s'obre a buscar una entesa amb Guanyem Barcelona però recela d'incloure-hi ICV

Adverteix també que una candidatura unitària "rupturista" ha de defensar sense "dubtar" el dret a l'autodeterminació en el camí cap a la independència

Ara
2 min

BarcelonaLa CUP de Barcelona ha emès aquest dilluns un comunicat en què es mostra disposada a buscar una entesa amb Guanyem Barcelona, la plataforma política promoguda per Ada Colau, però ha advertit que no veu gens clar que dins d'aquest espai comú pugui participar ICV. "Veiem amb moltes reserves i limitacions la inclusió que es fa des de Guanyem Barcelona a fer participar d'aquest espai a ICV. Considerem que aquesta formació política ha estat responsable activa del model Barcelona i de les formes de 'fer política' que volem capgirar", afirma la CUP, que aposta per "construir un contrapoder popular, i no per integrar els moviments populars al sistema".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat també serveix per deixar clar que "qualsevol candidatura municipal que vulguem construir en clau rupturista no pot dubtar davant la defensa del dret a l'autodeterminació com a instrument democràtic i de poder popular en el camí cap a la independència del nostre poble".

La CUP recorda, a més, que ve impulsant unes "trobades Populars Municipalistes, amb què pretén "construir des de baix, assambleàriament i de forma transparent, una candidatura rupturista que impugni el model de ciutat actual". El 19 de juliol se celebrarà una nova sessió d'aquestes trobades, que han de permetre "avançar cap a l'articulació d'una candidatura per a les properes eleccions municipals i cap a possibles confluències amb d'altres espais de trobada".

Amb Guanyem Barcelona, la CUP diu compartir "la valoració crítica amb el model de ciutat" i el convenciment que "es donen les condicions objectives per a la creació d'una candidatura rupturista àmplia". Puntualitza, però, que no ha rebut "cap proposta ni oficial ni formal" per part de Guanyem Barcelona i anuncia que resta a l'espera de conèixer els seus plans i metodologia per bastir una candidatura unitària.

stats