Política 24/12/2012

Ni Ciutadans ni la CUP assisteixen a la presa de possessió de Mas

Rivera diu que Mas ha traspassat les "línies vermelles" de la "convivència". La Candidatura d'Unitat Popular assegura que la seva "pràctica habitual" serà no assistir a "actes protocol·laris i institucionals"

Acn
1 min

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Esquerres no ha assistit aquest dilluns a l'acte de presa de possessió d'Artur Mas com a president de la Generalitat. La CUP ha informat via Twitter que tindran "com a pràctica habitual" el fet de no assistir a "actes protocol·laris i institucionals". Afegeixen que aquest és el motiu pel qual cap dels seus representants ha estat present a l'acte de presa de possessió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans tampoc ha acudit al Palau de la Generalitat. El seu president, Albert Rivera, ho ha justificat assegurant que Artur Mas ha traspassat les "línies vermelles" de la "convivència". El president de C's ha recordat a Mas "una cosa fonamental que diuen l'Estatut i la Constitució: que el president de la Generalitat és el màxim representant ordinari de l'Estat a Catalunya i, per tant, ha de servir i ha de ser part de l'Estat, perquè Catalunya i la Generalitat formen part de l'Estat, també". Rivera considera que "tot i que nosaltres defensem l'autogovern de Catalunya i la Generalitat com a institució, no podem donar suport a un president autonòmic que no respecta la pluralitat de Catalunya".

stats