Política 29/07/2017

La CUP veu "absolutament pertinent i oportú" que el Govern denunciï la Guàrdia Civil pels interrogatoris

La diputada cupaire Anna Gabriel diu que no confia especialment en la resolució de la denúncia "però com a mínim contribueix a no dotar de normalitat" la situació

Europa Press
2 min
Anna Gabriel és portaveu de la CUP al Parlament

BarcelonaLa diputada de la CUP Anna Gabriel ha qualificat d'"absolutament pertinent i oportú" que el Govern hagi denunciat els agents de la Guàrdia Civil que van interrogar alts càrrecs i treballadors públics de la Generalitat aquesta setmana.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, Gabriel ha dit que no confia especialment en la resolució de la denúncia, "però com a mínim contribueix a no dotar de normalitat" la situació.

Els lletrats de la Generalitat aprecien cinc presumptes delictes recollits en el Codi Penal en l'actuació dels agents, que són els que recull la denúncia presentada aquest dissabte: contra els drets individuals, obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat documental i violació de secrets.

Ciutadans acusa el Govern de "muntar un circ"

En el sentit contrari s'ha expressat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha acusat aquest dissabte el Govern de "muntar un circ" per "escalfar l'ambient" amb la denúncia davant el jutjat a la Guàrdia Civil pels interrogatoris pel referèndum. Des de les Cases d'Alcanar, Carrizosa ha defensat els interrogatoris "si hi ha la sospita que aquests senyors podrien estar incomplint la legalitat" i ha opinat que la denúncia "no tirarà endavant".

D'altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, vol saber "en quin context" s'estan produint els interrogatoris de la Guàrdia Civil a càrrecs de la Generalitat i qui els ha ordenat. "M'agradaria molt saber l'origen, el context, què s'està buscant i per què", ha dit en una entrevista a l'ACN. Ha reconegut que el govern espanyol té la via de la fiscalia per actuar, però ha afegit que calen "indicis". Ha dit, també, que s'ha de distingir entre la defensa "legítima" d'unes idees i l'eventual comissió d'un delicte i ha apuntat que "per ara que se sàpiga no hi ha cap delicte".

stats