Política 04/10/2019

Forn liderarà la llista de JxCat a Girona

Cuevillas passarà a ser el quart per Barcelona, en el lloc de l’exeurodiputat Ramon Tremosa

Núria Orriols
2 min
Forn liderarà la llista de JxCat a Girona

BarcelonaMalgrat que fa setmanes la direcció de JxCat pretenia repetir les mateixes llistes que el 28 d'abril, a última hora hi hi ha canvis en els primers llocs. Segons diverses fonts consultades per l’ARA, l'exconseller Joaquim Forn encapçalarà la candidatura de Girona, tal com fan la resta de presos a Barcelona -Jordi Sànchez-, Tarragona -Josep Rull- i Lleida -Jordi Turull-. Ocuparà el lloc de l’advocat Jaume Alonso Cuevillas, que passarà a ser el número quatre de Barcelona, al lloc de l’exeurodiputat Ramon Tremosa, que no es presentarà i tornarà a fer de docent a la Universitat de Barcelona. De número dos de Girona hi haurà una independent i de tres Sergi Miquel per part del PDECat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La continuïtat, però, dels presos de JxCat al capdavant queda en mans del Tribunal Suprem, ja que quan surti la sentència, si és condemnatòria, quedarien inhabilitats i caurien de la llista. Els partits tenen fins el 7 d’octubre per presentar la candidatura i la proclamació de llistes per part de la Junta Electoral Central és el 14 d’octubre (l’endemà es publicaran al Butlletí Oficial de l’Estat).

El mateix Cuevillas ha confirmat un canvi aquest divendres a través de Twitter.

Segons fonts de JxCat el canvi de Cuevillas respondria a un intent de "reforçar" l'àrea metropolitana, on la candidatura va patir més en les anteriors eleccions, però també en les municipals del 26 de maig. Tanmateix, fonts del PDECat expliquen que s'ha plantejant aquest canvi per reticències del partit a Girona, on no volien que Cuevillas tornés a encapçalar la llista. De fet, pretenien que sigués el fins ara diputat al Congrés Sergi Miquel qui liderés la candidatura, una opció que des del partit no han aconseguit perquè s'ha tornat a establir que fos un independent qui anés davant de Miquel.

A Girona JxCat va obtenir dos diputats el 28-A, amb 85.433 vots (22,44%), per darrere d'Esquerra, que va obtenir 113.546 vots (29,83%). Tot i això, va ser la demarcació on la formació va obtenir un percentatge de vot més elevat: a Lleida va ser el 20,73%, a Tarragona el 12,25% i a Barcelona el 10,13%.

stats