DRET A L'HABITATGE
Política 10/02/2012

El Parlament reclamarà per unanimitat a Madrid que legisli una dació en pagament ordenada

La ponència que elabora la proposició de llei demana poder aplicar a les persones sobreendeutades una fórmula similar al concurs de creditors de les empreses

Roger Tugas
1 min
La reivindicació de la dació i la lluita contra els desnonaments centren moltes protestes.

BarcelonaLa ponència parlamentària per elaborar una proposta de modificació legislativa per lluitar contra el sobreendeutament i les execucions hipotecàries està acabant la seva feina i ultima una iniciativa conjunta que reclamarà a Madrid –que és qui té les competències– que reguli la dació en pagament. Segons els mateixos ponents de la llei, pot tirar endavant per unanimitat de la cambra catalana i, tot i que no reconeix la dació en tota la seva ambició, sí que respon a les seves demandes. D'aquesta manera, el text de consens no proposa cancel·lar automàticament la hipoteca entregant les claus del pis, però sí que estableix l'elaboració d'un pla ordenat del deute que permeti saldar el crèdit en un termini determinat i retornant una quantitat inferior a la hipoteca, si el retorn del pis sol no ho permet. Serviria tan sols per a l'habitatge habitual i suposaria aplicar a les persones un procediment similar al concurs de creditors de les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa, si s'aprovés després a Madrid, impediria com passa ara que, tot i perdre el sostre, les famílies mantinguessin encara el deute i això les hi impedís aixecar cap. De la mateixa manera, la proposta intenta preveure el sobreendeutament i les clàusules abusives i trobar un pis al deutor desnonat.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats