Política 22/05/2019

L’1x1 de la cursa per Barcelona

El debat de candidats a l’alcaldia de Barcelona de TV3 va estar marcat pels pocs riscos que van assumir els favorits, Colau i Maragall, i la tendència a l’ascens dels que aspiren a retallar diferències

Maiol Roger / Gerard Pruna
2 min
Saliente, Collboni, Valls, Colau, Artadi, Maragall i Bou ahir als estudis de TV3 abans del debat municipal.

Ada Colau

Apagada

Un cop més, va aconseguir els principals punts en els debats sobre l’habitatge i el turisme, on va poder capitalitzar part de la seva gestió al consistori.

No va aconseguir fer mal al seu principal rival en la cursa, Ernest Maragall. Va estar incòmoda en l’inici del debat, marcat pel Procés.

Jaume Collboni

Crescut

Protagonista a l’inici del debat, va ficar Colau i Maragall en el mateix sac per erigir-se en el vot útil entre els no independentistes.

La insistència en situar-se entre els favorits a l’alcaldia el va fer arrogant. Es va visualitzar la seva dificultat per teixir acords a banda i banda.

Elsa Artadi

Hiperactiva

Intentant fer-se un lloc en la cursa a l’alcaldia, va multiplicar els atacs i va aconseguir sovint el cos a cos amb Colau, Collboni i, fins i tot, Valls.

La inèrcia de la seva etapa com a consellera de la Presidència la va portar en ocasions a arrossegar el debat lluny del terreny municipal.

Josep Bou

Aprenent

Ha millorat en els debats: va preparat amb més dades i amb un cert argumentari, i sap mostrar solidesa en el discurs econòmic.

El seu histrionisme i la falta de mesura en el to li fan perdre seriositat i seguir apareixent com el més outsider dels candidats.

Ernest Maragall

Discret

Intentant ser l’alternativa a Colau, va estar còmode criticant-ne els fracassos i hàbil quan va parlar d’ICV per frenar els atacs sobre el passat.

Com en altres debats, va estar dispers i per moments semblava fora de joc. Tampoc va aconseguir presentar la seva alternativa de ciutat.

Manuel Valls

Orgullós

Ha convertit haver passat mitja vida fora de Barcelona en una virtut: l’experiència de govern. Còmode parlant del Procés i de la seguretat.

La insistència en dir que serà alcalde i en presentar-se com la persona que “sap fer-ho” el va fer pecar d’altiu en alguns moments del debat

Anna Saliente

Obviada

Diferenciant-se de la resta de candidats, va aconseguir defensar les aportacions dels regidors de la CUP. Va erigir-se en la veu de l’1-O.

Els seus intents per buscar el cos a cos van topar amb el silenci i la ignorància de la resta. Les seves intervencions van tenir escasses rèpliques.

stats