Política 01/04/2014

Així serà el debat de la consulta al Congrés

Els populars no descarten que Mariano Rajoy hi acabi prenent part

Joan Rusiñol
1 min
Joan Herrera, Jordi Turull i Marta Rovira, aquest dimecres al Parlament / ACN

MadridEls partits amb representació parlamentària al Congrés ja han acordat el format del debat del 8 d'abril sobre el traspàs de la competència per poder convocar la consulta a la Generalitat. Serà una sessió monogràfica -aquella tarda no es debatrà cap tema més- que començarà a les 4 de la tarda i que durarà, com a mínim, quatre hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si el president de la cambra, Jesús Posada, ho considera oportú, el debat començarà amb la lectura de la comunicació que el govern espanyol va enviar al Congrés exposant els seus motius en contra de la reclamació del Parlament. Si no es llegeix, seran els tres representants de la cambra catalana els primers a exposar els motius de la demanda. Tindran 30 minuts que s'hauran de repartir, per aquest ordre, Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA).

Després, els grups polítics fixaran la seva posició. Tindran 20 minuts cadascun. L'ordre serà el següent: PSOE, CiU, Esquerra Plural, UPyD, PNB, Grup Mixt i tancarà el PP. Hi haurà un torn de rèplica de 15 minuts pels representants del Parlament i una altre de 10 per a les formacions que vulguin tornar a intervenir.

El govern espanyol pot intervenir en qualsevol moment del debat. El PP no descarta que pugui fer-ho el president, Mariano Rajoy, que ja ha comunicat al Senat que aquell dimarts a la tarda no assistirà a la sessió de control a la cambra alta.

stats