Política 25/02/2014

UPyD aplaudeix el discurs "polític i no jurídic" de Rajoy contra la consulta

Rosa Díez demana al president espanyol que recordi a la Comissió Europea que "en democràcia hi ha línies vermelles, que són les lleis", en referència a les declaracions de Viviane Reding a Barcelona

Marc Toro
1 min

BarcelonaLa líder d’UPyD, Rosa Díez, ha aplaudit aquest dimarts i ha considerat "una novetat positiva" el discurs "polític i no tan sols jurídic" que Mariano Rajoy ha fet en el debat de política general en relació al procés sobiranista català. "És molt important que hi hagi un discurs polític que s'enfronti al dels qui volen trencar Espanya", considera Díez, que ha insistit que els assumptes que afecten tots els espanyols els han de decidir el conjunt de ciutadans de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, la líder d’UPyD ha retret a Rajoy que no hagi dit res sobre les recents declaracions de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, que en la seva visita a Barcelona va demanar a Catalunya i Espanya que dialoguessin "sense línies vermelles". En aquest sentit, ha demanat a Rajoy que recordi a la Comissió que "en democràcia sempre hi ha línies vermelles, que són les lleis". És més, ha reclamat al president espanyol que demani la rectificació a Reding per les seves paraules. Més enllà d’això, Díez ha recordat que "Catalunya és molt més que els nacionalistes i independentistes catalans".

stats