Política 28/06/2011

Què és el debat de política general?

Redacció
1 min

BarcelonaAquest dimarts al migdia comença al Congrés dels Diputats el debat de política general, que s'allargarà fins dijous. Aquest esdeveniment és el principal debat anual que té lloc a les Corts espanyoles i tracta sobre la situació política general. La seva celebració no està legislada, però s'ha establert com una pràctica parlamentària. Serà la sisena vegada que José Luis Rodríguez Zapatero hi assisteixi com a president del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la previsió que publica la secretaria d'estat de Comunicació, el debat s'iniciarà amb un discurs del president del govern espanyol. Després hi intervindran els portaveus dels grups parlamentaris. Començarà el líder del grup majoritari de l'oposició, en aquest cas Mariano Rajoy, del PP, i acabarà el grup mixt, a temps iguals i amb possibilitats de rèpliques i contrarèpliques dels portaveus dels grups i del president del govern. Cada grup tindrà mitja hora per a la seva intervenció i 10 minuts per a la rèplica.

El 28 de juny ha sigut la data triada per l'executiu de Zapatero per celebrar el debat. És potestat del govern espanyol triar quan se celebra. El dia 30 es debatran i votaran les resolucions del debat, que començarà a les 12 del migdia i es reprendrà a les 4 de la tarda. Dimecres, la sessió s'obrirà a les 9 i dijous, a les 10.

El debat de política general se celebra cada any des del 1983, tret dels anys en què hi ha eleccions generals. Comptant amb el d'aquest any, se n'han celebrat 22: deu amb Felipe González, sis amb José María Aznar i sis més amb José Luis Rodríguez Zapatero.

stats